Omgeving

Het Périgord gebied is rijk aan geschiedenis, activiteiten en schoonheid, met veel te ontdekken voor alle leeftijden. Hieronder is een handvol aan populaire dag-tripjes en plekken die u kunt bezichtigen. Als er speciale activiteiten zijn waar u naar zoekt laat het ons dan weten en wij zullen u helpen om het te organiseren.

Plekken te bezichtigen:

-Niet ver van ons vandaan is het dorpje St-Jean-de-Côle, een van de meest mooie dorpjes in Frankrijk
-Iets verder vindt u Brantôme met zijn prachtige abdij precies aan de kant van de rivier de Dronne.
Jumilhac-Le-Grand is een kleine commune die huis biedt aan het prachtige Chateau de Jumilhac, een 12de eeuwse vesting ook wel bekend als de « Black Pearl » van de Périgord Vert.
Sarlat lijkt nog steeds op een dorp uit de middeleeuwen en was de eerste stad in Frankrijk die een echte monumentenzorg kreeg.
La Roque Gageac is gelokaliseerd op de rivier de Dordogne en was gedeeltelijk gebouwd in de steile rotswanden. Met zijn on gebruikelijke locatie is het dorp bekend als een van ‘de mooiste dorpen in Frankrijk’.
-De vestingstadje van Domme is gelegen op een rots hoog boven de Dordogne. het uitzicht over de Vallei van de Dordogne is ongelofelijk en hier vind u geplaveide straten met winkels en cafés.
Carennac is een romantisch pittoresk dorp dat ligt naast de rivier de Dordogne, naast de Kloof van Padirac.
-Limeuil is niet ver van de Kloof van Proumeysac, net waar de rivieren Vézère en de Dordogne elkaar tegenkomen. Hier vind u traditioneel handwerk zoals het glasblazen.
-Niet ver van de Grottes de la Cave vind u Rocamadour, een ander prachtig dorp die het waard is om te bezoeken.

Châteaux:

Château de Hautefort compleet gerestaureerd en omringt door prachtige tuinen waarvan de kleuren per seizoen verschillen. Zonder twijfel het meest statige kasteel in de Périgord.
Château de Puyguilhem is een exceptioneel gebouw met de karakteristieken van de late gotiek/vroege Franse Renaissance periode.
Château de Beynac is gebouwde op de rand van een steile rots, met een prachtig uitzicht over de Dordogne Vallei.
Maison forte de Reignac is een ongelofelijke fort gebouwd in de 14de eeuw in de zijkant van een klif. Het bieden de beste bescherming vanaf zijn verhoogde positie. Hier vind u ook de griezelige tentoonstelling van het martelen.

Grotten:

Grottes de Villars zijn een indrukwekkende grotten systeem met duizenden stalactieten en stalagmieten en meerdere prehistorische tekeningen. Het bezoekers centrum is sinds kort gerenoveerd.
Gouffre de Padirac is een must-see met prachtige rots formaties en de onderaardse boot reis is iets wat u niet snel vergeet.
La Roque St. Christophe is een prachtige grotten systeem, 1 km lang en 80m hoog en was voor het eerst bewoond 55 000 jaar geleden. Bekijk hoe het over de jaren is veranderd en wees getuige van de vindingrijkheid van de mens.
Font-de-Gaume is een mooie grot naast Les Eyzies. Ontdekt in 1901, de grot heeft zo ongeveer 200 prehistorische graveringen en gekleurde tekeningen die dateren van 14 000 jaar geleden.
Gouffre de Proumeysac is de grootste grot in de Périgord. Binnen zult u adembenemende stalactieten en stalagmieten zien.
Grottes de la Cave: een trein neemt u verscheidene honderden meters mee de grot in. Daarna volgt een 40 minuten begeleide tour waar u wonderbaarlijke steen formaties ziet en Steen Tijdse tekeningen.
De Stone Age Park ligt in Le Thot. Daar can u Lascaux II bekijken en prehistorische dieren in het Stone Age Animal Park.

Kanoen:

Dronne: een halve dag of hele dagtrip op de Dronne bij Brantôme. Deze tour is voor beginners en is erg goed georganiseerd. Na de tour wordt u opgepikt en teruggebracht naar het start punt. Meer informatie op www.brantome-canoe.com
Vézère: een hele dag trip op de Vézère begint in Montignac en leid 30km de rivier naar benden. Ook geschikt voor beginners en ook hier word u opgehaald door het kano verhuur bedrijf.
Dordogne: een dag of meer kanoen op de Dordogne. U kunt waar u maar wilt uw reis beginne en eindigen, afhankelijk van uw ervaring. Het retourtransport kan worden geregeld door het kano verhuur bedrijf.

Ultralichte vlucht: vertrek net buiten Brandome, waarom niet de schoonheid van de Perigord ontdekken vanuit de lucht? Michel is een geëxperimenteerde piloot en biedt verschillende vluchten over verschillende afstanden. Meer informatie op www.brantome-ulm.fr

Wijn proeverij: bezoek de wereld beroemde stad St Emilion omringt door veel beroemde wijngaarden waar u wijn kunt proeven. Op uw weg terug naar de camping kunt u even stoppen bij Bergerac met zijn kleine pittoreske Oud Dorp and bij Chateau de Monbazillac. Als u terug reist door de Dordogne Vallei zijn er nog vele andere wijngaarden waar u kunt proeven en kopen. (Vergeet niet dat in Frankrijk de drink-rijden limit is 0,5%)

Cognac: bezoek de Stad Cognac waar u de productie faciliteiten van Hennessy en Napoleon kunt bezoeken. Mis niet de mogelijkheid om Pineau te proeven, een mix van wijn en cognac…!

Markt:

Woensdag Piegut-Pluviers, Périgueux
Thursday La Coquille, Excideuil
Friday Brantôme
Saturday Thiviers, Périgueux
Sunday Jumilhac Le Grand
De markten beginnen vroeg in de ochtend en eindigen rond 12u30

 

 

 

 

 

Advertentie